Wrap Up – Януари 2017 & TBR Февруари 2017

Този месец премина много бързо! Кога отпразнувахме новата година, кога е вече февруари.

Месецът не беше от най-успешните в книжен план, основно заради края на срока, който все пак е доста важен.  И така, без повече бавене да преминем към прочетените книги.

  1. Даркмут от Шейн Хегърти

Прочетох тази книга още в първите дни на новата година. Не е нещо особено, но е приятно леко фентъзи. Като че ли е насочено по-скоро към мъжката аудитория (или повече към момчешката). В книгата е представена част от живота на 12-годишният Фин, който трябва да се научи да защитава града си (Даркмут), но както се оказва той няма особено желаие за това. Даркмут е първа книга от поредица и езва ли ще прочета останалите!

Оценка: 3/5 ⭐

  1. Хари Потър и стаята на тайните

  2. Хари Потър и затворникът от Азкабан

  3. Хари Потър и огненият бокал и трите от Дж. К. Роулинг

Има ли нужда изобщо да говоря за тази поредица. Прекрасният свят на Дж. К. Роулинг         заплени и мен. Чудя се защо не съм прочел поредицата по-рано. Не вярвам да има хора, които не са чували за Хари Потър, но все пак може да има и такива, така че нека кажа и няколко думи за сюжета.

Поредицата проследява историята на Хари Потър и неговите приключения в училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ и битките, които води Хари със злото.

Оценка: 5/5⭐

  1. Библиотеката на душите от Рансъм Ригс

Една дългоочаквана книга! „Библиотеката на душите“ е третата книга от поредицата за чудатите деца на мис Перигрин (една от любимите ми поредици). Каквото и да кажа за книгата ще е малко. Имам ревю в блога на първата книга от поредицата „Домът на мис Перигрин за чудати деца“.

Оценка: 5/5⭐

  1. Илумине от Ейми Кауфман и Джей Кристоф

Последната книга, която успях да прочета е именно тази. И за нея имам ревю (всъщност първото ревю, което някога съм писал). Нямам търпение за втората книга, която се очаква да излезе на български по-късно тази година.

Оценка: 5/5⭐

Това беше моят книжен януари!

И нека се насочим към книгите, които планирам да прочета в идния месец.

На първо място мисля да дочета поредицата за Хари Потър (5, 6, 7 книга, както и „Хари Потър и прокълнатото дете“). След това мисля да се насоча към 2, 3, 4 и 5 книга от поредицата на Сара Дж. Маас – „Стъкленият трон“. Прочетох първата книга миналата година и исторята ми се стори доста интересна и нямам търпение да продължа поредицата. По някое време през месеца ще пристигне и книжната кутия BOPS с тема „Мастилени рицари“. Надявам се книгата подготвена от Четат ли двама да ми грабне вниманието и да прочета и нея.

Общо взето такъв си представям книжният ми февруари, а дали ще се справя с всичи намислени книги ще разберем следващия месец!

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s